Montage en aanschaf

Of het nu verplicht is of niet, het gebruik van winterbanden biedt vele voordelen voor uw veiligheid en van medepassagiers alsmede ter voorkoming of beperking van schade. Loop derhalve geen enkel risico en laat (tijdig) winterbanden door ons monteren.

Heeft u nieuwe winterbanden nodig? Juist gedurende de winterperiode bieden wij deze tegen een zeer scherpe prijs aan. Dus ook voor winterbanden bent u bij ons echt op het juiste adres. Vraag offerte.


Opslag

Waar laat je de winterbanden in de zomer? Indien gewenst kunnen wij de niet gebruikte set banden voor u opslaan en verwisselen wij deze op een door u gewenst moment. Informeer naar de mogelijkheden!


Winterbanden verplicht

In vrijwel alle Europese landen zijn gedurende de winterperiode winterbanden verplicht!!! Rondrijden bij sneeuw en ijzel met zomer- of reguliere banden levert veelal direct een boete op. In sommige landen zijn de boetes enorm fors en kunnen (verder) oplopen als door het gebruik van gewone banden het verkeer wordt opgehouden. Indien u zonder winterbanden in de winter betrokken raakt bij een ongeluk volgt een boete. Ook kunt u bij betrokkenheid bij een ongeval problemen krijgen met de verzekering ter zake (beperkte) dekking, schuldvraag en te claimen schade. En in het ergste geval kan uw auto zelfs in beslag worden genomen. Betrokkenheid bij een verkeersongeval met een auto zonder winterbanden kan buiten de eigen schuld leiden tot medeaansprakelijkheid, waardoor de WA-verzekering de schade in sommige gevallen slechts voor 70 tot 80 procent vergoedt. Gebruik van ongeschikte banden kan bovendien worden gezien als ‘grove nalatigheid', zodat de allriskverzekering betaling kan weigeren. En bedenk: hoe ‘sneller' (= harder en breder) de zomer- of reguliere band, hoe slechter die voldoet in winterse omstandigheden.

Let op: met sneeuwkettingen mag u alleen rijden als er sneeuw of ijs op de weg ligt.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de ANWB.

Belangrijke redenen om winterbanden te gebruiken

  1. Winterbanden zorgen onder alle gladde omstandigheden voor sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!!

  2. Meer grip en trekkracht bij temperaturen onder de 7°C door speciaal rubbermengsel met silica dat niet verhardt bij lage temperaturen zoals zomerbanden doen.

  3. Meer comfort en betere afvoer van water of natte sneeuw door fijne lamellen in het profiel. Hierdoor wordt de remweg verkort en verbetert de wegligging in bochten (minder kans op aquaplaning). Bij sneeuw vervormt het profiel bij het rollen van de band en lamellen worden “grijpers” die zich in de sneeuw “vasthappen”.

  4. 4.Moderne winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomer­banden en slijten, door het speciale silicamengsel, niet sneller.

  5. Met winterbanden heeft u een aanzienlijk geringer risico op lichamelijk letsel en schade aan uw voertuig dan met zomerbanden. Hierdoor profiteert u ook van een financieel voordeel door het positieve effect op uw verzekeringspremie (no-claim) en uw eigen risico.

  6. In veel Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden.

  7. Kosten voor winterbanden zijn verwaarloosbaar. De aanschafprijs is vaak gelijk aan die van zomerbanden en uw zomerbanden slijten immers niet!

  8. Een beijzelde weg is 2 keer zo glad als een besneeuwde weg; 4 keer zo glad als een natte weg of een weg met een laagje gesmolten sneeuw; en 8 keer zo glad als een droge weg! Maar met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan met uw zomerbanden